Član članu
Certifikat vzreje brez antibiotikov
Perutnina Ptuj je ena redkih, ki je zaradi svoje visokokakovostne proizvodnje prejela certifikat vzrejeno brez uporabe antibiotikov, ki določa najvišje možne standarde pri sami vzreji. Takoj, ko se je na trgovskih policah začelo pojavljati piščančje meso zelo raznolikih proizvajalcev, so potrošniki začeli bolj gledati na kakovost. Ta je pri masovni proizvodnji vselej vprašljiva. Na kakovost mesa vplivajo številni dejavniki kot so vzreja, krma, teža, velikost in zdravje perutnine, svežina, starost in še več. V zadnjem času pa na kakovost kaže tudi to, ali je bilo perutninsko meso vzrejeno brez antibiotikov. Dejstvo je, da nekateri proizvajalci predvsem iz tujih trgov uporabljajo antibiotike. Če pa proizvajalec z ugodnimi pogoji poskrbi za rast in zdravje piščancev ter postavi kakovost na prvo mesto, antibiotiki niso potrebni.
Več … https://www.perutnina.com/si/sl/vzreja-brez-antibiotikov/